Skip to content

Керування функцією відновлення в Mac OS

7 de Липень de 2021

Резюме – це зручний метод у macOS та OS X, щоб швидко повернути вас до того, що ви робили в програмі востаннє, коли ви її використовували. Він запам’ятовує вікно, яке було відкрито під час виходу з програми, і відкриває його (або їх) автоматично при наступному відкритті програми. Резюме може бути корисним; це також може бути однією з найбільш надокучливих функцій Mac. Apple повинна забезпечити простий у використанні інтерфейс для управління тим, як Resume працює з окремими програмами, а також загальною системою. Поки цього не станеться, ця підказка дасть вам певний контроль над Резюме. Інформація в цій статті стосується macOS Catalina (10.15) через Mac OS X Lion (10.7).

Як керувати резюме

Резюме має системні налаштування, що дозволяють увімкнути або вимкнути функцію в усьому світі. Щоб увімкнути або вимкнути відновлення для всіх програм, виконайте наступні дії.

  1. Виберіть Системні налаштування від Меню Apple або клацніть на його піктограму в Док.

  2. Виберіть Загальні область налаштувань.

    Меню системних налаштувань Mac із виділеним Загальним

  3. Щоб увімкнути відновлення, переконайтеся, що встановлено прапорець поруч Закривайте вікна при виході з програми робить ні мати галочку в ньому. Щоб деактивувати Резюме, поставте галочку в цьому полі.

    Екран загальних налаштувань Mac

    Щоб увімкнути відновлення в OS X Lion, поставте галочку в Відновлення вікон під час виходу та повторного відкриття програм коробці.

Глобальне ввімкнення та вимкнення “Резюме” – не найкращий підхід до управління функцією. Напевно, ви не заперечували б, щоб ваш Mac пам’ятав деякі стани програм, а забував інші. Є кілька способів досягти цього.

Як використовувати резюме лише тоді, коли це потрібно

Якщо вимкнути функцію “Відновити” в усьому світі, ви все одно зможете використовувати функцію збереженого стану в кожному конкретному випадку, використовуючи клавішу Option під час виходу з програми. Утримуючи Клавіша опцій коли ви вибираєте Вийти з меню програми змінює пункт меню “Quit” на “Quit and Keep Windows”. При наступному запуску програми його збережений стан буде відновлено, включаючи всі відкриті вікна програми та документи або дані, які вони містять.

Вийти і зберегти параметр windows

Ви також можете використовувати той самий підхід для кожного випадку, щоб керувати “Резюме”, коли ви вмикаєте його глобально. Цього разу, коли ви використовуєте Клавіша опцій, Вийти пункт меню змінюється на “Вийти і закрити всі Windows”. Ця команда змушує програму забути всі збережені стани вікон та документів. При наступному запуску програми вона відкриється за допомогою налаштувань за замовчуванням.