Saltar al contenido

Як очистити свій профіль Facebook

15 de abril de 2021

Незалежно від того, чи маєте ви обліковий запис у Facebook протягом одного року або більше десятиліття, непогано очищати свій профіль принаймні раз чи два рази на рік. Коли ви це робите, ви полегшуєте своїм друзям та послідовникам пошук відповідної інформації про вас, яка є одночасно цікавою та приємною. Ось кілька порад щодо покращення вашого профілю.

Змістовий покажчик

Чому важливо очистити свій профіль Facebook

Вам слід очистити свій профіль, оскільки:

  • Ваше зображення профілю та обкладинка можуть бути застарілими.
  • У вашому списку друзів можуть бути люди, з якими ви більше не хочете спілкуватися.
  • Розділ «Про мене» може містити застарілу інформацію.
  • Вступний розділ на передній панелі вашого профілю може містити застарілу інформацію.
  • Можливо, у вас є нерелевантні оновлення статусу / публікації, публікації, до яких вас позначили інші люди, або публікації від друзів, які відображаються на вашій хронології.
  • Можливо, у вашому розділі «Фотографії» відображається забагато нерелевантних зображень.
  • Ваші налаштування конфіденційності можуть бути сильнішими.
  • Можливо, ви отримуєте забагато нерелевантних сповіщень.

Щоб ваш профіль виглядав як ніколи добре і скоротив непотрібну або застарілу інформацію, розгляньте деякі з наступних порад щодо очищення:

Оновіть зображення профілю та обкладинку

Ваше зображення профілю та обкладинка – це перші дві речі, які люди бачать, переглядаючи вашу сторінку у Facebook. Якщо один або обидва застаріли, спробуйте додати кілька нових, якісних та візуально привабливих.

Журнал активності Facebook, що відображає оновлення на обкладинці та фотографії профілю

Додавання нового зображення профілю або обкладинки також відображається у стрічках новин ваших друзів, що нагадує їм, що ви все ще активні у Facebook, і може заохотити їх відвідати ваш профіль.

Відлучити або відмовитись від нерелевантних друзів

Якщо ваша стрічка новин захаращена інформацією від людей, з якими ви не тісно пов’язані чи не зацікавлені, настав час подумати про відмову від друзів чи, принаймні, відмову від підписки деяких з них. Розпорядкування списку друзів допомагає впорядкувати стрічку новин, видаляючи публікації від людей, яких ви насправді не хочете або повинні бачити.

Список друзів у Facebook

Або ж, якщо ви хочете залишитися з кимось друзями, але не хочете бачити жодної з публікацій у вашій стрічці новин, знайдіть одну з публікацій, виберіть три еліпси та відмініть їх.

Оновіть інформацію про «Про мене» на Facebook

Коли ви востаннє переглядали розділ Про мене у своєму профілі на Facebook? На цій сторінці друзі можуть бачити, де ви працюєте чи ходили до школи, де ви проживаєте, ваші контактні дані, ваші особисті дані (наприклад, день народження), стан ваших стосунків тощо.

Інформація про програму Facebook

Можливо, ви змінили роботу, переїхали або вступили в нові стосунки з часу останнього оновлення цього розділу свого профілю. Подумайте про видалення застарілої інформації та додавання відповідної нової інформації. Ви можете встановити видимість для кожної інформації, яку ви додаєте до розділу Про мене. Просто шукайте конфіденційність стрілка спадного меню , щоб встановити його видимість на «Загальнодоступне», «Друзі», «Тільки я» або «Спеціальне»

Оновіть свій вступний розділ

Розділ «Вступ» – це невеликий загальнодоступний знімок розділу «Про мене», який відображається під вашим зображенням у вашому профілі. Ви можете включити коротку біографію, до дев’яти фотографій, веб-сайт чи соціальні посилання та будь-яку іншу інформацію, яку ви встановили для загальнодоступного.

Вступ до Facebook

Якщо ви вже оновили інформацію про програму на останньому кроці, розділ «Вступ» повинен відображати ці зміни. Єдиними двома іншими відомостями, які вам потрібно оновити тут, є біографія та ваші фотографії.

Видаліть нерелевантні публікації зі своєї хронології

Хронологія вашого профілю відображає комбінацію ваших дописів (наприклад, оновлення статусу та спільного використання посилань), дописів, якими поділилися безпосередньо ваші друзі до вашої хронології, а також дописів, які позначили вас, якщо ця функція увімкнена.

Хронологія профілю Facebook

Рекомендуємо переглянути останні публікації на хронології, щоб або приховати, або видалити непотрібні. Зробіть це, вибравши три горизонтальні крапки у верхньому правому куті кожного повідомлення та вибору Сховати від шкали часу або Видалити. Для швидшого способу масового очищення публікацій на часовій шкалі виберіть Керувати публікаціями , щоб побачити їх у колекціях ескізів. Потім можна вибрати кратні, щоб одночасно приховати або видалити.

Зніміть позначку, видаліть, сховайте або змініть видимість своїх фотографій

Усі загальнодоступні фотографії, якими ви ділитесь, або фотографії, на яких вас позначили, з’являються у розділі Фотографії у вашому профілі. Щоб очистити цей розділ: Ви можете набагато легше керувати своїми фотографіями на вкладці Фотографії, оскільки вона розділяє їх на три розділи: Фотографії Вас (позначені фотографії), Ваші Фотографії (включаючи фотографії профілю) та Альбоми. Ви не можете видалити фотографії, на яких вас позначили, якщо їх опублікував хтось інший. Ви можете зняти теги лише з себе, що лише видалить його з вашого профілю (не їхнього чи когось іншого, кого позначили).

Перегляньте налаштування конфіденційності

Ваше бажання поділитися певною інформацією у Facebook може з часом змінитися. Те, чим ви колись ділилися публічно, може бути доцільніше ділитися лише з друзями, а тим, чим ви колись ділилися з усіма своїми друзями, може бути краще ділитися зі спеціальним списком конкретних людей.

Налаштування та інструменти конфіденційності Facebook

Отримати налаштування конфіденційності Facebook, вибравши Рахунок кнопку (стрілка вниз) у верхній частині Facebook і збирається Налаштування та конфіденційність > Налаштування > Конфіденційність. У цьому розділі також є опція, яку ви можете використовувати для обмеження конфіденційності старих публікацій. Якщо ви виберете Обмежити минулі повідомлення кнопка, налаштування конфіденційності для всіх старих публікацій, якими ділиться Громадський або с Друзі друзів зміни до Друзі. Ви також можете змінити параметри в Як люди можуть знайти вас і зв’язатися з вами розділ, щоб обмежити небажані запити друзів або повідомлення. Нарешті, ви можете контролювати, чи можуть пошукові системи за межами Facebook посилатися на ваш профіль і вимкнути функцію розпізнавання облич Facebook у ваших налаштуваннях. Дізнайтеся, як протестувати свої налаштування конфіденційності, щоб переконатися, що вони працюють так, як ви хочете.

Вимкніть безглузді та відволікаючі сповіщення

Якщо ви дуже активні у Facebook, ви можете отримувати багато сповіщень щодня. Деякі з них увімкнені за замовчуванням, а це означає, що вони дійсно можуть складатися і з часом ставати непосильними.

Налаштування сповіщень Facebook

Щоб керувати своїми сповіщеннями, включаючи стандартні сповіщення, а також push-сповіщення на мобільні пристрої, перейдіть до вашого Налаштування і виберіть Повідомлення. Ви можете вимкнути сповіщення про таке:

  • Коментарі
  • Теги
  • Нагадування
  • Більше активності про вас
  • Оновлення від друзів
  • Запити друзів
  • люди, яких ти можеш знати
  • Дні народження
  • Групи
  • Відео
  • Події
  • Сторінки, за якими ви стежите
  • Ринок
  • Збір коштів та підтримка громади

Для деяких типів сповіщень, таких як повідомлення з груп чи сторінок, їх можна також вимкнути безпосередньо зі сторінки. Просто перейдіть до групи або сторінки та виберіть Повідомлення кнопку, щоб повернути його Вимкнено.